ممکن است شما هم جز افرادی باشید که به تازگی سایت خودتان را راه اندازی کردهاید و یا به هر دلیل دیگر اطلاعاتی در مورد مفهوم سئو و پیاده سازی آن نداشته باشید.
سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی در موتورهای جستجو است. شما صفحات وب خود را ایجاد کرده و تکنیکهای خاصی را پیاده سازی میکنید تا رتبه بندی بهتری درصفحههای نتایج موتور جستجو(SERPs) داشته و در جایگاه بالاتری رتبه بندی شود. هرچه صفحه شما در نتایج جستجو بیشتر نمایش داده شود بازخورد بهتری را از کسب و کار اینترنتی خود دریافت خواهید کرد. این مسئله به شما کمک میکند تا سایت شما ترافیک بیشتری را کسب کند.
سئو On Page به کلیه کارهایی گفته میشود که میتوانید در وب سایت خود انجام دهید تا به شما در بهبود وضعیت رتبه بندی کمک کند. این موارد میتواند شامل عناوین صفحه، پیوند داخلی، برچسبهای متا و توضیحات و غیره باشد.
در مقاله امروز ما به طور خاص به سئو On Page و برخی از مؤثرترین راههای افزایش رتبه صفحه شما در موتورهای جستجو خواهیم پرداخت.
1-عنوان صفحه
عناوین صفحه شما یکی از مهمترین فاکتورهای سئو در سایت شماست. هر یک از صفحات و پستهای شما باید عنوان منحصر به فرد خود را داشته باشند که شامل کلمات کلیدی اصلی آن صفحه است.
بهعنوانمثال، میتوانید یک پست در مورد دستورالعمل کیک شکلاتی جدیدی که امتحان کردهاید بنویسید. بنابراین خیلی مهم است که در عنوان خود جملاتی نظیر «دستور تهیه کیک شکلاتی» یا «دستور تهیه کیک شکلاتی آسان» یا «دستورالعمل کیک شکلاتی برای بچهها» و غیره را داشته باشید.
بهاینترتیب، هر زمان که شخصی در جستجوی دستورالعملهای کیک شکلاتی در موتور جستجو باشد، پست شما شانس بیشتری برای نشان دادن دارد زیرا شما کلمات کلیدی را در عنوان خود گنجاندهاید.
2-توضیحات متا
بسیاری از افراد فراموش میکنند که توضیحات متا را برای صفحات خود درج میکنند. توضیحات متای صفحه همان چیزی است که فرد جستجوگر در صفحه نتایج موتور جستجو (SERPS) مشاهده میکند. این توضیحات باید توصیفی با حداکثر 200 کاراکتر و برای هر صفحه یکتا باشد.
درواقع این توضیحات فرصتی برای شماست که صفحه خود را تبلیغ کنید و کاربران را ترغیب کنید بهجای انتخاب یکی از لینکهای دیگر، روی پیوند شما کلیک کرده و از وبسایت شما بازدید کند.
بهعنوانمثال، همان داستان مقاله «دستورالعمل کیک شکلاتی» را به یاد بیاوردید، توضیحات متا خوب شامل این کلمات کلیدی و کلمات مرتبط میباشد؛ بنابراین، «این دستور تهیه کیک شکلاتی آسان احتمالاً خوشمزهترین، لذیذترین کیک شکلاتی است که تاکنون ساختهشده است.» اینیک توصیف فوقالعاده عالی برای استفاده است، زیرا نسبتاً کوتاه است، درحالیکه شامل تعدادی کلیدواژه خاص است.
نکات بهینهسازی توضیحات متا
اگر شما توضیحات متا استفاده نکنید گوگل بهطور خودکار توضیحاتی را از متن شما تولید میکند که گاهی بیمعنی هستند پس بهتر است همیشه از فرصت استفاده کنید و توضیحات مناسبی را بنویسید.
کلیدواژه (های) هدف خود را در توضیحات اضافه کنید، گوگل عنوان و توضیحات کلمات کلیدی را برجسته میکند، بنابراین با اضافه کردن کلمات کلیدی هدف، توضیحات مربوط به جستجوگر جذابتر و جذابتر میشود.
3- برچسبهای متا
برای هر یک از صفحات خود میتوانید مجموعهای از کلمات کلیدی را بهصورت برچسبهای متا درج کنید. اینها باید کلمات کلیدی مرتبط با محتوای شما باشند که قبلاً آنها را تحقیق کردهاید.
من از افزونه ورد پرس یواست سئو در سایتهایم استفاده میکنم. این به من امکان میدهد قبل از انتشار، تمام کلمات کلیدی متا تگ، توضیحات متا و عنوان صفحه را در پایین هر یک از پستهای خود وارد کنم.
4- ساختار URL
بهینهسازی URL های شما برای بالا بردن سئو بسیار اثرگذار است. بهینهسازی url در دو بخش قرار میگیرد. بخش اول بهینهسازی URL و بخش دوم ساختار URL است.
URL های کوتاه و توصیفی در نتایج موتور جستجو عملکرد بهتری دارند همچنین آنهایی که شامل کلمات کلیدی هدف هستند، عملکرد بهتری دارند. URL های خوب باید کمتر از 255 نویسه باشند و برای جدا کردن قسمتهای مختلف از hyphen استفاده کنید.
نمونههایی از URL های خوب:
ساختار URL
ساختار URL باید از ساختار واقعی یک وبسایت تقلید کند. در این مقاله دو روش برای بهینهسازی ساختار URL آورده شده است:
از دستهها استفاده کنید. صفحات خود را دستهبندی کنید تا کاربران و موتورهای جستجو سریعتر آنچه را میخواهند پیدا کنند. مثل داشتن یک انبار با تعداد زیادی از اقلام طبقهبندی نشده در مقابل یک انبار با تمام مواردی که به یک دسته مشخص اختصاص دادهشده است.
شما میتوانید زیرگروه نیز داشته باشید اما توصیه من این است که بیش از دو سطح نروید. بهعنوانمثال،
صفحه اصلی> رسانههای اجتماعی> فیسبوک> مقاله
یک ساختار طبقهبندی خوب است ولی ساختار زیر نه
صفحه اصلی> رسانههای اجتماعی> فیسبوک> چگونه> مقاله
افزودن یک منوی Breadcrumb – یک برد کرامب مفید است زیرابه کاربران امکان میدهد وبسایت شمارا به شکلی ساختاریافته ببینند، همیشه میدانند در کجا هستند و تا چه اندازه از صفحه اصلی فاصلهدارند.
5-قالببندی محتوا و متن
هنگام نوشتن مقالات خود، باید مطالب خود را در بخشها و پاراگرافهای کوچکتر تقسیم کنید تا خواندن راحتتر شود. این بخشها را میتوان بر اساس برچسبهای H1، H2، H3، H4 و غیره طبقهبندی و استفاده کرد…
هر صفحه فقط باید یک برچسب H1 داشته باشد. اگر از WordPress استفاده میکنید، بهطور پیشفرض عنوان یک صفحه در برچسبهای H1 پیچیده میشود. به یاد داشته باشید که موتورهای جستجو آنچه را در برچسب عنوان پیدا میکنند را نشان میدهند و نه لزوماً برچسب h1. مواردی وجود دارد که این دو را از یکدیگر متمایز هستند، مانند مثال زیر:
بهطورکلی برچسبهای H1 برای عنوان صفحه اصلی شما است و عناوین بعدی H2، H3 و غیره هستند. موتورهای جستجو از اینها استفاده میکنند تا آنچه در محتوای شما مهم است را تعیین کنند. به همین دلیل است که عناوین غنی از کلمات کلیدی نسبت به نمونههای دیگر مفید هستند
نکات در نوشتن عناوین از یک کلمه برای عنوان استفاده نکنید و عنوانهای خود را برای کاربرانی که دوست دارند مقاله بخوانند، جالب و مفید کنید.
از عنوانها بهصورت سلسله مراتبی استفاده کنید، یعنی اولین برچسب عنوان <h1> و سپس <h2> و سپس <h3>، <h4> و غیره است.
زیر عنوانها مکانی عالی برای استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در محتوای شما هستند.
6- تراکم کلمات کلیدی
کلمات کلیدی در طول محتوای شما بسیار مهم هستند، زیرابه موتورهای جستجوگر کمک میکند تا محتوای شمارا بررسی کنند. بااینحال، سعی کنید کلمات کلیدی را بیشازحد تکرار و استفاده نکنید. این مسئله میتواند باعث شود سایت شما در موتورهای جستجو ممنوع شود.
برای جلوگیری از این مسئله، سعی کنید تراکم کلمه کلیدی خود را تقریباً بین 2-5٪ نگهدارید. اگر این مشکل را پیدا کردید، مترادفهای این کلمه را بیرون بیاورید و دایره لغات را گسترش دهید. بهاینترتیب، شما هنوز هم در مورد همان موضوع مینویسید، بدون اینکه خطری شمارا تهدید کند.
7- تصویر جستجوگرها
استفاده از تصاویر درون محتوای شما یک روش عالی برای جذابتر کردن سایت شما و شکسته شدن بخشهای کسلکننده متن است. بزرگترین مشکل تصاویر این است که موتورهای جستجو آنها را نمیفهمند و سرعت بارگیری صفحه را اضافه میکنند؛ اما میتوانید از این تصاویر برای بهبود سئوی سایت خود نیز استفاده کنید.
تمام تصاویر بارگذاری شده شما دارای عناوین هستند، بنابراین با آنها مطابق عناوین صفحه خود رفتار کنید. از کلمات کلیدی مرتبط در توضیحات تصویر میتواند به یافتن سایت شما هنگام جستجو در تصاویر Google کمک کند.
نکات مهم در هنگام استفاده از تصاویر:
از تصاویر اصلی استفاده کنید که در وب تکراری نباشند. در صورت نیاز به استفاده از یک تصویر موجود در وب، باید به منبع مراجعه کنید.
اندازه تصاویر را بهینه کنید، اندازه هرچه کمتر باشد (در بایت) بهتر باشد. از سایتهایی که تصاویر را فشرده میکنند استفاده کنید.
از یک برچسب ALT برای توصیف تصویر استفاده کنید، این توضیح به موتورهای جستجوگر کمک میکند تا راجع به تصویر چیزی بفهمند.
از نامهای توصیفی استفاده کنید – فقط تصویر خود را «image1.jpg» نام نکنید بلکه سعی کنید از نام های توصیفی، بهعنوانمثال، «Flower-red.jpg» استفاده کنید.
از سرویس CDN استفاده کنید – اگر تصاویر زیادی در یک صفحه دارید میتوانید از یک سرویس CDN استفاده کنید که باعث میشود بارگذاری صفحه شما سریعتر شود. به زبان ساده، تصاویر شما توسط تعدادی از سرورها میزبان و سرویس داده میشوند و این روند بارگیری را سرعت میبخشد.
8-پیوند داخلی
افراد غالباً فکر میکنند که تنها پیوند به وبسایتهای دیگر لینک دهی محسوب میشود درحالیکه پیوندها مهم پیوندهای داخلی هستند!
پیوند به صفحات دیگر وبسایت شما برای سئو بسیار مهم است چراکه لینک دهی مانند ساختن وب شما است. اولین کاری که عنکبوت موتور جستجو پس از کشف یک صفحه انجام میدهد، دنبال کردن پیوندهایی است که در آن صفحه پیدا میکند (هر دو لینک داخلی و خارجی).
بنابراین، وقتی خزندگان به صفحه شما میآیند، اگر پیوندی در متن ندارید فقط صفحه شمارا میخوانند و میروند. اگر پیوندهایی به صفحات دیگر در وبسایت خود داشته باشید، آنها را نیز در نظر میگیرید. درواقع این روش راهی است تا در مورد سایر صفحاتتان به موتورهای جستجو اطلاع دهید.
قرار دادن پیوندها به سایر صفحات وبسایت شما نهتنها این امکان را برای بازدیدکنندگان خود فراهم میکند که بتوانند در سایت خود حرکت کنند و تمامی مطالب خود را پیدا کنند، بلکه این اطمینان را هم میدهد که سایت شما بهدرستی خزیده شود و به موتورهای جستجو اجازه دهد همه صفحات خود را پیدا کنند. همچنین به ایجاد ارتباط یک صفحه با کلمات کلیدی و اصطلاحات مربوطه کمک میکند، درعینحال به افزایش Google PageRank صفحات شما نیز کمک میکند.
همانطور که در بالا توضیح داده شد وقتی موتورهای جستجو صفحهای دارای پیوند پیدا میکنند، پیوند ها را نیز میخوانند، بنابراین میتوانید از این تکنیک برای گفتن در مورد صفحات وبسایت خود که هنوز آنها را کشف نکردهاید به موتورهای جستجو استفاده کنید.
نشان دادن مهمترین صفحات به موتورهای جستجو: هر وبسایت دارای چند صفحه است که از سایرین مهمتر است. پیوند داخلی یکی از راههای مشخص کردن مهمترین صفحات با ارسال لینکهای داخلی بیشتر است.
افزایش هزینههای کاربران در سایت شما: کاربری که در حال خواندن مطلب شماست، میخواهد روی پیوندی کلیک کند تا درباره یک موضوع خاص اطلاعات بیشتری کسب کند و بهاینترتیب همزمان صرف شده در وبسایت شما و تعداد صفحات در هر بازدید را افزایش دهد و هم نرخ گزافگویی را کاهش دهد.
نکته:
پیوندهای داخلی را هنگامیکه برای خواننده شما مفید هستند اضافه کنید
در صورت امکان، پیوندها را در قسمت اصلی صفحه وب خود اضافه کنید (نه در پاورقی یا نوار کناری)
خلاصه
این 8 تکنیک فقط برخی از روشهایی است که میتوانید سئو درون صفحه خود را بهبود بخشید. هرکسی که بهطور مستقل از بقیه استفاده شود تفاوت چندانی با رتبه سایت شما نخواهد داشت، اما در صورت استفاده از هم آنها میتوانند به پیشرفت ترافیک سایت شما کمک کنند.
آنها به بهتر شدن صفحات شما کمک میکنند، به شما کمک میکنند تا کل سایت شما توسط عنکبوت موتور جستجو خزیده شود، به افزایش ارزش صفحات داخلی کمک میکنند و ارتباط صفحات داخلی را با عبارات کلیدی خاص ایجاد میکنند.
بنابراین، برای بهبود سایت شما مقداری زمان صرف اجرای این موارد میکند! لطفاً نظرات خود را در زیر بگذارید و هرگونه سؤالی را در صورت تمایل داشته باشید.